Råbiff
Alla våra råbiffar görs på 120g svenskt innanlår.
Lägg till ett tillbehör så blir det en perfekt huvudrätt!
Käkar du inte kött? Inga problem, vi löser även vegetariska varianter!.
KLASSISK 195
Ägg, kapris, dijon, pepparrot, betor,saltgurka, rödlök & svartpeppar.
DILL 195
Friterad mandelpotatis, emulsion på dill & lime, ättiksgele & dill.
VÄSTERBOTTEN 195
Västerbottenostcréme, mjukbakat ägg, brynt smör, rostade mandlar & friterade örter.
STEAK TARTAR 215
Serveras med banderillas & en klick löjrom från Kalix.
Tillbehör
VITLÖKSBRÖD 49
BRIOCHE 49
POTATIS & PALSTERNACKSGRATÄNG 49
Smått & Gott
NOCARELLA OLIVER 55
SALTGURKA 59
Smetana & honung.
RÖKTA MANDLAR 69
KVÄLLENS OST 79
Norrländsk ost serverad med marmelad & vårt eget hjortronknäcke.
FRITERAD BRIE 69
Chutney på svarta vinbär.
SLARVSYLTA PÅ FLÄSK FRÅN NORRLAND 95
Varm mjukkaka från Rödå, picklad lök & brynt smör.
HUMMERTACO 85/st
Hummer, räkor, lime, färskost, ananas & gyoza.
SLIDER PÅ PLOCKAD ANKA FRÅN MUNKA-LJUNGBY 85/st
Madeira, körsbär, brioche & gruyère.
LÖJROMSCHIPS 149
Löjrom från Kalix, créme fraiche, rödlök & dill.
TERRIN PÅ ANKA OCH ANKLEVER FRÅN MUNKA-LJUNGBY 149
Pistage, glaze på Bute & brioche.
Varmrätter
TOAST MED BRÄSERAD FLÄSKSIDA 285
Stuvade champinjoner & trattkantareller, friterad ostronskivling,
Svedjan gårdsost & picklad rödlök..
(Går att få vegetarisk med sakestekt king oyster för 285:-)
PORTERBRÄSERAD SVENSK OXKIND 315
Portersky, potatispuré, confiterad lök, marinerade rotsaker,
picklade svarta vinbär & örter.
SMÖRBAKAD TORSKRYGG 345
Potatisterrin, ärtor, dragon, sparrisbroccoli & beurre blanc.
(Går att få vegetarisk med friterad kronärtskocka för 295:-)
ROSASTEKT SVENSK OXFILÉ 549
Vår egen salsicca fylld med västerbottensost, créme på karamelliserad jordärtskocka, rödvinssky & haricot verts.
Serveras med potatis & palsternacksgratäng.
HUMMER Bonanza 629
Hummerstjärt med hummerrisotto & tryffelpeccorino, hummerklo med brynt grädde & karl-johan, gräddig hummersoppa, hummertacos med chili, ananas, lime & färskost, vitlöksbröd & aioli.
Desserter
CRÈME BRÛLÉE 120
Klassisk brûlée på tahitivanilj serverad med blåbärssorbet på blåbär från Västerbotten.
MATSALENS DESSERT 120
Nu och då byter vi ut vår dessert i matsalen. Fråga oss
gärna om du är nyfiken på vad vi serverar just nu.
KVÄLLENS GLASS 85
Crumbles, lättvispad grädde, choklad & maräng.
GANACHE PÅ CHOKLAD FRÅN
NORDIC CHOCOLATE PÅ RÖDÄNG 49
Choklad till kaffet, toppad med bär & kanderade valnötter.