

Råbiff
Alla våra råbiffar görs på
60g eller 120g svensk mjölkko.
Till den större råbiffen ingår dessutom ett tillbehör.
Då blir det en perfekt huvudrätt!
KLASSISK 135:-/245:-
Ägg, kapris, dijon, pepparrot, betor,
saltgurka, rödlök & svartpeppar.
Går att få vegetarisk med svamp & bettartar.
DILL 135:-/245:-
Friterad mandelpotatis, ättika, dillfrö,
jalapeno, lime & dill.
Går att få vegetarisk med tartar på palsternacka.
PALSTERNACKA 135:-/245:-
Karamelliserad palsternacka, syltade päron,
marconamandel & fårost.
STEAK TARTAR 185:-/295:-
Serveras med banderillas & en klick löjrom från Kalix.
Tillbehör
POMMES DUSCHESSE
BRIOCHE
POTATIS GRATÄNG
Smått & Gott
NOCARELLA OLIVER 55
SALTGURKA 59
Smetana & honung.
RÖKTA MANDLAR 49
HUMMERTACO 85/st
Hummer, räkor, lime, färskost, ananas & gyoza.
SÖTPOTATISCHIPS 79
Parmesan, gruyère & peccorino.
VITLÖKSBRÖD 65
Vitlöksgratinerad ciabatta & aioli.
GOUGÈRES 85
Fyllda med crème på Svedjan gårdsost & sherry, toppad med honung & furikake.
LÖJROMSCHIPS 199
Löjrom från Kalix, créme fraiche, rödlök & dill.
Förrätter
BLANCHERAD VIT SPARRIS 165
Lime, ramslök, friterad hummle, marconamandel & örter.
TERRIN PÅ ANKA FRÅN MUNKA-LJUNGBY 175
Glaze på iscider, pistagenötter & brioche.
LÖJROM FRÅN KALIX 225
Pottisterrin med confiterad lök, picklad silverlök, dill,
körvel & brynt smör.


Varmrätter
BRIOCHERTOAST MED BRÄSERAD BRINGA 255
Vår egenbakade brioche, surkål, cheddar,
gruyère, saltgurka & tartarsås.
Går att få vegetarisk med sojakokt kålrot.
RÅGTOAST MED HANDSKALADE RÄKOR 265
Lime, ramslök, syrad rödkål, krispsallat & brynt smör.
NORRLÄNDSK LAMMENTRECÔTE 355
Grön sparris, vår egen lammkorv, karamelliserad grädde, lammsky, pumpakärnor & bakad lök. Serveras med potatisgratäng gratinerad med getost & honung.
Går att få vegetarisk med variation på sötpotatis för 299:-
RÖDINGFILÉ FRÅN LANDÖN 315
Sandefjordsås med löjrom & gräslök, råhyvlad fänkål & dill. Serveras med pommes duchesse smaksatt med västerbottensost.
STICKY PORK BELLY BAO 375
Bräserad kanderat fläsksida, bao buns, ssäm dressing,
aioli, lime, koriander, kimchi, syrad gurka & picklad rödlök.
Går att få vegetarisk med sticky enoki fritters.
(Funkar även bra att dela på som förrätt eller snacks!)
Desserter
MÖRK CHOKLAD & HJORTRON 120
Mörk chokladterrin, saltkola, kanderade nötter & glass på lönnsirapsfudge.
CRÈME BRÛLÉE 120
Klassisk brûlée på tahitivanilj serverad med sorbet på apelsin, havtorn & äpple, samt mandelcrumbles.
KVÄLLENS GLASS 85
Crumbles, lättvispad grädde, choklad & maräng.
GULDKANT 49
Liten glasspinne smaksatt med Wolkes punch
& Remy Martin 1738. Doppad i mörk choklad från choklad Jenny.
